WAT IS BLAUW LICHT,

en waarom is het belangrijk?

Het menselijk lichaam is geprogrammeerd om wakker te zijn bij daglicht en te slapen in het donker van de nacht. Dit is het gevolg van een chemisch proces in ons lichaam - het begint wanneer het licht ons netvlies binnendringt en onze hersenen signaleert dat ze moeten stoppen met de productie van melatonine, het hormoon dat ons moe en slaperig maakt. Omgekeerd, wanneer de omgeving donker is, verhogen de hersenen de productie van melatonine, zodat we een goede nachtrust kunnen krijgen. Voor de uitvinding van kunstlicht volgde het circadiane ritme van de mens meestal de zon, maar tegenwoordig heeft kunstlicht een aanzienlijke invloed op de slaapgewoonten van de moderne mens. Het National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) stelt dat blootstelling aan blauw licht, hieronder wit licht, het voor ons moeilijk kan maken om in slaap te vallen en te blijven.

Wat is Blauw Licht?

Blauw licht is een deel van het zichtbare lichtspectrum dat het menselijk oog kan zien, beter bekend als kleuren. De verschillende kleuren geven verschillende energie af en beïnvloeden ons op verschillende manieren. Blauw licht is de meest energetische straling, waarvan bekend is dat het de aandacht, het reactievermogen en de stemming van mensen stimuleert. Ongeveer een derde van al het zichtbare licht valt in de categorie zeer zichtbaar licht, wat wij "blauw licht" noemen - het is niet alleen de kleur blauw zelf, maar alle tinten van blauw zoals indigo, paars, turkoois etc.


Zonlicht is de meest belangrijkste bron van blauw licht, maar met het digitale van nu is onze blootstelling aan blauw licht drastisch toegenomen en worden we ons eindelijk meer bewust van de manier waarop onze digitale schermen ons negatief beïnvloeden. Gelukkig heeft de kennis en het bewustzijn ons eindelijk bereikt, en zijn we klaar om prioriteit te geven aan de behoeften van onze gezondheid.

blauw licht in een

Digitale wereld

Maar waar komt al dat blauwe licht vandaan? Het antwoord is eenvoudig; het is overal. Van de schermen van onze tv's, computers, smartphones en tablets, tot gloeilampen, leds en natuurlijk nog steeds de zon. Door al deze blootstelling aan blauw licht worden onze hersenen voortdurend verteld dat we wakker en alert moeten zijn, zelfs wanneer het bedtijd is. De meesten van ons hebben de gewoonte om laat te werken, 's avonds tv te kijken of door onze telefoon te scrollen voordat we gaan slapen. Deze gewoontes hebben allemaal invloed op ons circadiane ritme, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen en de slaapkwaliteit vermindert. Toch zijn er een groot aantal manieren om uw blootstelling aan blauw licht te verminderen, en wij zijn hier om u te helpen!

HOE BESCHERM IK MIJN OGEN

tegen Blauw Licht?

Het is aanbevolen om minder uren achter u scherm te zitten, vooral 's avonds en 's nachts. Het is ook nuttig om de functie op uw apparaten aan te passen om hun kleurweergave tijdens de late uren te veranderen, zodat ze in deze periode minder blauw licht uitstralen. Het is echter niet zo eenvoudig om de schermtijd te verminderen en daarom kiezen veel mensen voor een blauw licht bril. Het is een makkelijke en goedkope manier om uw ogen en uw lichaam te beschermen tegen de negatieve effecten van blauw licht straling, en het wordt zelfs aanbevolen door Harvard Researchers. Zij stellen dat blauw licht brillen positieve gezondheidseffecten hebben zoals een betere slaapcyclus en kwaliteit van de slaap, betere focus en minder hoofdpijn.

Blauw licht brillen

van Luxreaders

Bij Luxreaders zijn we er trots op dat we u goedkope blauw licht brillen van hoge kwaliteit kunnen aanbieden. Op onze website noemen we ze blauw licht brillen, maar ze zijn in feite ook bekend als beeldschermbrillen, werkbrillen of computerbrillen. U kunt ze overal en altijd gebruiken, niet alleen als u achter de computer zit, maar ook als u TV kijkt, aan het bellen bent of gewoon in uw dagelijks leven. Als u het moeilijk vindt om uw favoriete stijl te kiezen, kunt u altijd kiezen voor 3 paar voor €69. U kunt ze ook combineren met een zonnebril, zodat u zeker weet dat uw ogen ook beschermd zijn tegen de zon.