Hoe uw bril schoonmaken

Hoe uw bril schoonmaken

Als u uw bril met of zonder sterkte veel draagt, wordt hij natuurlijk vuil en wordt hij blootgesteld aan stof, vuil of zelfs de natuurelementen en kan hij zijn sporen achterlaten op uw designerbril. Een bril is een delicaat correctiemiddel of -accessoire en moet grondig worden gereinigd om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Maar hoe kunt u uw bril goed schoonmaken en wat moet u NIET doen?

Wat zijn UV-stralen en waarom zijn ze schadelijk voor de ogen?

Wat zijn UV-stralen en waarom zijn ze schadelijk voor de ogen?

Afgezien van het veroorzaken van huidschade, waar de meesten van ons waarschijnlijk al ervaring mee hebben of tenminste van gehoord hebben in de vorm van zonnebrand, kunnen UV-stralen ook schade aan onze ogen veroorzaken. Maar wat zijn UV-stralen precies en hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw ogen beschermt tegen de schade die ze veroorzaken?

Heb ik een bril nodig?

Heb ik een bril nodig?

Hebt u vaak last van droge ogen of hoofdpijn wanneer u probeert te ontcijferen wat wazig is in uw zicht, of een voorwerp veraf of dichtbij is, bepaalt hoe duidelijk u het kunt zien? Hebt u zich afgevraagd waarom mijn ogen pijn doen als ik wakker word? Hebt u moeite om te ontcijferen wat er nu gebeurt in uw lievelingsboek, omdat u uw ogen voortdurend samenknijpt om moeilijk te kunnen lezen en u zich afvraagt wat dubbelzien veroorzaakt?

De geschiedenis van de pilotenbril

De geschiedenis van de pilotenbril

Met de recente release van de nieuwe top gun film, hebben piloten brillen, die geleidelijk aan weer populairder zijn geworden, hun verdiende spotlight gekregen. Deze zonnebrillen met metalen montuur zijn al populair sinds de jaren ‘40 en genieten nog steeds hun faam vanwege hun functionaliteit en gedurfde stijl. Maar behalve dat ze de gezichten van vele beroemdheden hebben omlijst, hebben deze pilotenzonnebrillen ook een interessante geschiedenis gehad.
Vind de perfecte zonnebril

Vind de perfecte zonnebril

De lente is aangebroken en de zomer nadert snel. Een koud drankje aan de rand van het water en een warm zomerbriesje. Klinkt dat goed? Natuurlijk, maar vergeet niet een stijlvolle zonnebril, die een must-have is op een mooie, zonnige zomerdag. Ze beschermen niet alleen uw ogen en verminderen rimpels, maar ze maken ook deel uit van uw outfit! 

Brillentrends 2024

Brillentrends 2024

Het gevoel van pas geknipt haar of een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. U kent vast het goede gevoel van een geweldige, vernieuwde look! Heeft u er al eens over nagedacht hoe een bril met een vierkant montuur, een ronde metalen bril of misschien een bril met helder montuur ook uw look zou kunnen veranderen? Misschien vraagt u zich af, wat is de huidige brillentrend? Geen zorgen, Luxreaders heeft het antwoord op de brillentrend in 2024.

Brillen op een duurzame manier

Brillen op een duurzame manier

Wij zijn op weg naar een duurzame toekomst. Wij streven ernaar ons deel te doen om de negatieve impact op onze planeet te verminderen. Een belangrijk element is te communiceren en te zorgen voor betrokkenheid van de werknemers.

6 tips om online het perfecte montuur voor uw bril te vinden

6 tips om online het perfecte montuur voor uw bril te vinden

Bij het kiezen van een bril zijn de mogelijkheden eindeloos, en u kunt zich overweldigd voelen door alle keuzemogelijkheden. We zullen alles met u doornemen, van het kiezen van een geschikt montuur en de juiste glazen tot waar u aan moet denken voordat u tot aankoop overgaat. Lees verder voor meer informatie.

Wat is blauw licht

Wat is blauw licht

Zonlicht is de meest belangrijkste bron van blauw licht, maar met het digitale van nu is onze blootstelling aan blauw licht drastisch toegenomen en worden we ons eindelijk meer bewust van de manier waarop onze digitale schermen ons negatief beïnvloeden. Gelukkig heeft de kennis en het bewustzijn ons eindelijk bereikt, en zijn we klaar om prioriteit te geven aan de behoeften van onze gezondheid.

Frederik Thiele: Een man met een passie voor leesbrillen - Luxreaders.be

Frederik Thiele: Een man met een passie voor leesbrillen

Je zou bijna denken dat hij geboren werd met een bril. Frederik Thiele heeft besloten om stijlvolle leesbrillen rechtstreeks aan de deur van de consument te leveren. Hij kwam op het idee, in zijn winkel op de luchthaven van Kopenhagen.
Presbyopie: Ouderdomsverziendheid - Luxreaders.be

Presbyopie: Ouderdomsverziendheid

Als je het gevoel hebt dat het lezen van kleinere teksten een lichte ergernis wordt en meer moeite kost dan normaal, dan is het waarschijnlijk tijd om je ogen te helpen door een bril te dragen.
10 Mythes over ogen en brillen - Luxreaders.be

10 Mythes over ogen en brillen

Door de jaren heen hebben mythes over brillen en ogen zich als een lopend vuurtje verspreid. Sommige mythen zijn door onze voorouders doorgegeven en we geloven vaak dat ze waar zijn, ook al zijn ze misschien volledig verzonnen. Om het eens en voor altijd duidelijk te maken, zetten wij hierbij de meest voorkomende mythes over ogen – alle fabels en feiten – op een rij.