Hebt u vaak last van droge ogen of hoofdpijn wanneer u probeert te ontcijferen wat wazig is in uw zicht, of een voorwerp veraf of dichtbij is, bepaalt hoe duidelijk u het kunt zien? Hebt u zich afgevraagd waarom mijn ogen pijn doen als ik wakker word? Hebt u moeite om te ontcijferen wat er nu gebeurt in uw lievelingsboek, omdat u uw ogen voortdurend samenknijpt om moeilijk te kunnen lezen en u zich afvraagt wat dubbelzien veroorzaakt?

Tekenen dat u een (lees)bril nodig heeft

 Dit zijn allemaal tekenen dat u misschien een bril nodig hebt. Als je deze alinea hebt gelezen en bij uzelf hebt gedacht dat u met deze situaties te maken hebt, wilt u misschien controleren of u ook een van de volgende symptomen van een bril nodig hebt en overwegen om te investeren in een bril om uw leven gemakkelijker te maken:

- Veelvuldig scheelzien

- Woorden niet kunnen lezen, dichtbij of veraf

- Symptomen van vermoeide ogen

- Pijn aan uw ogen bij het wakker worden

- Droge ogen

- dubbel zicht

- hoofdpijn

Disclaimer: Dit zijn slechts mogelijke symptomen om te herkennen dat u een bril nodig zou kunnen hebben. Een artikel kan geen diagnose stellen. Raadpleeg altijd uw opticien of arts om te bepalen wat uw werkelijke diagnose is.

Ben ik bijziend of verziend?

Als u besluit dat u een bril nodig heeft, moet u eerst uitzoeken waar u de bril voor nodig hebt.

Heb ik verziendheid of presbyopie?

Ziet u redelijk goed wat ver weg is, maar heeft u moeite met lezen wat dichtbij is? Dan bent u misschien verziend. Voor verziendheid hebt u "plus"-sterke punten nodig. Terwijl jongere mensen last kunnen hebben van wazig zicht bij het wisselen tussen veraf en dichtbij kijken. Het kan zelfs hoofdpijn veroorzaken als u te lang van dichtbij naar voorwerpen of tekst kijkt. Het is de moeite waard om naar uw arts of opticien te gaan om oplossingen voor u uit te zoeken.

Ouderdomsverziendheid: Presbiopia

Op welke leeftijd moet ik een leesbril aanschaffen?

Meestal wordt verziendheid echter duidelijker naarmate u ouder wordt en een eerste indicatie is vaak dat het lezen moeilijker wordt en meer inspanning van de ogen vergt. Naarmate u ouder wordt en meer moeite krijgt met lezen, kan het zijn dat u een leesbril nodig hebt. Boven de 40 jaar wordt het verlies van scherpte van voorwerpen en teksten in de nabijheid Presbyopie genoemd. Naast het doen van een leesbriltest, kunt u meer lezen over deze leeftijdsgebonden verziendheid in ons artikel hier:

Heb ik bijziendheid?

Ziet u redelijk goed wat dichtbij is, maar heeft u moeite om voorwerpen en teksten te lezen die verder van u af staan? Dan hebt u misschien bijziendheid. Voor bijziendheid heeft u een bril met "min" sterkte nodig. Dit wordt bijziendheid genoemd en u moet overwegen een afspraak te maken met uw arts of opticien voor een bril op sterkte.

comfortabel vanuit huis een bril online kopen

Wat te doen als een bril nodig is?

Tegenwoordig heeft u geen dure recepten meer nodig en hoeft u uw eigen huis niet eens meer uit. U kunt uw leesbril gemakkelijk online bestellen.

Wat u moet weten voordat u online een bril koopt?

Iets dat u moet weten voordat u een bril online koopt, is hoe u uw voorschrift moet lezen. We hebben hier een gedetailleerde gids geschreven over hoe u dat moet doen:

Als u eenmaal weet hoe u OD en OS en SPH en AXIS en al deze kleine verwarrende indicatoren moet begrijpen, bent u klaar om te beginnen aan uw reis om online een bril te kopen.

 Over het algemeen is het een goed idee om een overzicht te krijgen van wat andere klanten zeggen over de brillen die ze hebben geprobeerd. Bijvoorbeeld de trustpilot van een bedrijf kan een goede indicator zijn om een bril te vinden die lang meegaat.

U moet ook weten welke stijl leesbril u wilt en welk montuur goed bij uw gezicht past. De stijl van een leesbril kan uw stijl perfect versterken en accentueren en het vinden van het juiste montuur kan helpen om de kenmerken van uw gezicht te laten zien of te verzachten. Als u er nog niet zeker van bent, bekijk dan onze handige styleguide om te weten welk type designer leesbril en welke kleuren perfect bij uw stijl passen!

Welk montuur moet ik kiezen?

Ten eerste moet u uw gezichtsvorm bepalen. U kunt eens goed in de spiegel kijken, uw gelaatstrekken observeren en uw gezichtsvorm vergelijken met deze handige gids hier.

Als u eenmaal een idee hebt van de vorm van uw gezicht, kunt u deze algemene gids met aanbevelingen volgen:

Hartvormig gezicht: ronde bril

Vierkant gezicht: rechthoekige bril

Ovaal gezicht: rechthoekige bril

Ronder gezicht: vierkante bril

Driehoekig gezicht: Iconische bril

Of u kunt onze handige probeerfunctie gebruiken! U kunt uw favoriete bril uitkiezen en hem virtueel op uw eigen gezicht passen, vanuit het comfort van uw eigen huis!

Welke sterkte bril heb ik nodig?

Als u al weet dat u een leesbril nodig hebt, kunt u hier onze snelle online kijktest doen om een algemeen idee te krijgen van de sterkte die u nodig hebt voordat u bestelt! Of als u al weet hoe u uw voorschrift moet lezen, nog beter, dan bent u klaar om te gaan bestellen!

Heb ik een leesbril nodig voor mijn computer?

Tot slot moet u nadenken over de mogelijkheden om een leesbril in uw dagelijks leven te integreren. Als u veel voor beeldschermen zit, voor uw werk of voor uw vrije tijd, is een blauwlichtbril misschien iets voor u. Een blauwlichtbril vermindert vermoeidheid, vermoeide ogen en hoofdpijn als gevolg van blauw licht, dat door alle beeldschermen om ons heen en zelfs door de zon wordt uitgezonden. Deze lichtgolven geven energie af die ons beïnvloedt. U kunt uw ogen eenvoudig beschermen met een blauwlichtbril van Luxreaders die op sterkte is, zodat u niet hoeft te kiezen tussen kunnen lezen en tegelijkertijd uw ogen beschermen!

Kom meer te weten over blauw licht en waarom het schadelijk is in ons artikel hier:

Kan ik een zonnebril op sterkte krijgen?

Of als u van plan bent om veel buiten te lezen, vooral in deze zomermaanden, wilt u misschien ook uw ogen beschermen tegen UV-stralen en de algemene verblinding door de felle zon in de zomermaanden. U kunt ook de zonnebrillen met sterkte van Luxreaders krijgen, zodat u niet hoeft te kiezen tussen uw leesvaardigheid en het beschermen van uw ogen.