Brillen op een duurzame manier

Wij zijn op weg naar een duurzame toekomst. Wij streven ernaar ons deel te doen om de negatieve impact op onze planeet te verminderen. Een belangrijk element is te communiceren en te zorgen voor betrokkenheid van de werknemers. 

Brillen op een duurzame manier

Laten we eerlijk zijn; het runnen van een online bedrijf, met als doel om de klantervaring gemakkelijk te maken en tegelijkertijd te voldoen aan duurzame verwachtingen, is een reis op zich. Maar het is een reis die we absoluut bereid zijn te maken.

Sterker nog, we zijn er al een tijdje mee bezig. Met een groep toegewijde medewerkers die zich inzetten om onze Luxreaders community duurzamer te maken - zijn we verheugd om dit eindelijk met u te delen. Wij introduceren u ons Green Team.

Empowered Gemeenschap

Green Team is een community die is opgericht met de intentie om verantwoorde keuzes en lange termijn initiatieven te implementeren. Door elke maand een duurzaam initiatief te implementeren en dit te delen op onze platformen, willen we bewustzijn creëren over hoe onze online business kan verbeteren. 

"Het doel is om duurzaamheid in het bedrijf te bevorderen met initiatieven die kunnen variëren van persoonlijke doelen zoals fietsen naar het werk en het verminderen van de inname van vlees, tot grotere doelen in de waardeketen te ondersteunen en actie te ondernemen op het gebied van klimaat uitdagingen."

Julius, Country Marketing Assistant voor Nederland en leider van Green Team.

Duurzaamheid ontwikkelen

Als online bedrijf zijn we in staat om het papierverbruik te minimaliseren. Het lijkt voor de hand te liggen om online technologie te omarmen en ernaar te streven minder papier te gebruiken om ontbossing tegen te gaan. 

Onze virtuele paspassen en indicatieve zichttesten zijn hightech-oplossingen die we hebben geïmplementeerd om onnodige retourzendingen te minimaliseren, en als gevolg daarvan, de ecologische “footprint” te verkleinen. 

Wat de productie van onze brillen betreft, zijn we altijd op zoek naar manieren om te verbeteren. Om onze ontwerpen zo duurzaam mogelijk te maken, bevatten onze monturen van celluloseacetaat hernieuwbare materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Dit betekent dat onze acetaatglazen aan het einde van hun levensduur gemakkelijker biologisch afbreekbaar zijn en dus beter zijn voor onze planeet. Bovendien vermindert het onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen. 

Wij zetten ons in om aantrekkelijke monturen aan te bieden met een tijdloos, functioneel ontwerp en duurzame kwaliteit. De vilten etuis waarin onze brillen worden geleverd, zijn zorgvuldig gemaakt van hernieuwbare en duurzame materialen.  

Van ons naar u in milieuvriendelijke verpakking

We zijn er trots op dat we de tussenhandel in onze waardeketen hebben uitgeschakeld, want dit is een doorbraak als het gaat om het verminderen van de CO2-belasting. Het betekent dat we de weg van productie naar consument kunnen verkorten. Wanneer we uw pakket verzenden, gebruiken we verpakkingen die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Met verpakkingen die precies passen bij het aantal bestelde glazen, voorkomen we overconsumptie.

We moeten elementen van onze producten van over de hele wereld invliegen. Onze toekomstige missie is om onze zendingen per trein of schip te laten bezorgen. Wanneer de producten in ons magazijn aankomen, komen ze in zo groot mogelijke hoeveelheden, om de CO2-uitstoot te minimaliseren. 

Kleine stappen, grote verandering

We weten dat er altijd ruimte is voor verbetering. Een duurzaam, ethisch merk zijn binnen de optische industrie kan moeilijk zijn om in de praktijk te brengen. Met onze beginnende beweging in de richting van duurzaamheid, willen we oprechte zorg tonen. Als we het hebben over onze producten, materialen, bedrijfspraktijken en de mensen met wie we samenwerken, werken we er hard aan om de daad bij het woord te voegen. Wij geloven dat bewustzijn en consistentie de sleutel zijn tot het creëren van een echte, blijvende impact. Wilt u met ons meedoen? Volg ons op Instagram en kom meer te weten. 

We streven ernaar om positieve stappen voorwaarts te zetten en we zien dit als een spannende reis die we graag met u willen delen. Dingen veranderen snel, wat betekent dat we misschien niet altijd op de hoogte zijn van de nieuwste oplossing voor een probleem binnen ons merk of onze branche. Als u iets heeft gezien of gehoord waarvan u denkt dat wij het zouden kunnen - of moeten - onderzoeken, dan horen wij dat graag van u. Neem contact met ons op via hallo@luxreaders.be