Bij het kiezen van een bril zijn de mogelijkheden eindeloos, en u kunt zich overweldigd voelen door alle keuzemogelijkheden. Het doel is om een bril te vinden die bij u en uw wensen past, en waarmee u zich prettig voelt in uw dagelijkse leven. Gelukkig zijn wij er om u door het oerwoud van opties te loodsen, zodat u uw perfecte pasvorm kunt vinden. We zullen alles met u doornemen, van het kiezen van een geschikt montuur en de juiste glazen tot waar u aan moet denken voordat u tot aankoop overgaat. Lees verder voor meer informatie.
HET FRAME
1. De juiste montuur maat kiezen voor uw bril
Allereerst is het belangrijk om de juiste montuurmaat te vinden. Als u thuis een bril of zonnebril heeft met een comfortabele pasvorm, kunt u die opmeten om uw maat te vinden. Meet gewoon de afstand tussen de breedste hoeken van de voorkant, van de linkerbovenhoek tot de rechterbovenhoek. Als geen van uw huidige brillen goed past, of als u gewoon uw maten wilt controleren, volg dan onze gids over hoe u thuis uw montuurmaat opmeet.
2. Hoe meet u thuis uw framemaat op
1. Zoek een liniaal of een meetlint
2. Ga voor een spiegel staan en meet de afstand tussen uw slapen in centimeters. In het ideale geval mag de neus de meting niet verstoren, dus probeer vlak onder de wenkbrauwen te meten, zonder het meetlint te veel te buigen. Vergeet niet te meten vanaf het breedste punt van uw slapen.
3. Gebruik de meting als richtlijn voor de frame breedte. Bepaal welke van de volgende categorieën voor u het meest geschikt is: 'Smal', 'Medium' of 'Breed'. Kies uw breedte in het filter wanneer u door onze collecties bladert.
3. Hoe bepaalt u uw gezichtsvorm
De vorm van het montuur is een belangrijk aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar een bril die bij uw kenmerken past. Bij het kiezen van een geschikte vorm is er geen vast antwoord; we hebben allemaal verschillende gelaatstrekken die we willen accentueren en benadrukken. Een goede tip is om na te denken over uw algehele uitdrukking, u kunt bijvoorbeeld een rond gezicht hebben met hoekige trekken. Daarom moet u altijd uw eigen smaak volgen wat betreft de vorm die u mooi vindt en de uitdrukking die u wilt. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we een aantal gezichtsvormen in categorieën onderverdeeld en ze gekoppeld aan montuur stijlen die typisch bij dit soort gezichtsvormen passen. Bent u niet zeker over uw gezichtsvorm? Volg dan onze snelle gids om de gezichtsvorm te ontdekken die het dichtst bij die van u staat:
1. Trek uw haar uit uw gezicht.
2. Sta recht en richt uw gehoor recht naar een spiegel
3. Kijk goed naar de algemene vorm en contouren van uw gezicht, hoofd en haarlijn
4. Denk na over welke vorm het meest op uw gezicht lijkt
4. Hoe kiest u de juiste kleur voor uw brilmontuur?
Net als bij de vorm, is de kleur van uw bril helemaal aan u, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Of u nu een minimalistische en neutrale bril wilt of juist graag met kleuren speelt, het vinden van de juiste tint voor u is niet eenvoudig. Een goede tip is om te beginnen met het onderzoeken van uw gelaatstrekken. Als u lichte trekken hebt, is het vaak beter om zachtere tinten te gebruiken, omdat de donkere tinten overheersend en hard kunnen zijn. Als u echter een statement wilt maken, geeft een donkere tint u die coole, edgy vibe. Met donkere gelaatstrekken kunnen monturen met donkere kleuren u net dat beetje extra definitie geven en voorkomen dat u er uitgebleekt uitziet. Sommige mensen aarzelen om voor gekleurde monturen te kiezen. Ze vergeten echter vaak dat kleuren ook neutraal en veelzijdig kunnen zijn. Gedempte blauwtinten, groentinten en roodtinten doen wonderen als u zich een beetje saai voelt, terwijl u nog steeds alle vrijheid hebt bij het kiezen van outfits en accessoires. Uiteindelijk is uw gewenste look het belangrijkst, dus voel u vrij om uw creativiteit en smaak te gebruiken bij het kiezen van het perfecte paar.
5. Welk materiaal moet u kiezen voor uw bril?
Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bril is de keuze tussen acetaat, rubber en metaal. Ze geven u allemaal een ander gevoel en draagcomfort. Om te beginnen lijken acetaat en rubber erg op elkaar. Ze hebben zelden neus pads, en ze zijn vaak dikker dan metalen monturen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de afwerking: acetaat monturen glanzen en voelen aan, terwijl rubberen monturen mat en uiteraard rubberachtig zijn. Acetaat en rubber monturen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, waarvan een van de populairste het bruine schildpad patroon is. Metalen monturen zijn ook een populaire optie. Ze hebben verstelbare neus pads, waardoor ze gemakkelijker aan te passen zijn, als u een platte of brede neusbrug hebt. Mensen die het gevoel hebben dat de acetaat en rubber frames zijn een beetje te dominant, zal vaak meer comfortabel voelen met de slanke aard van metalen frames. Echter, de metalen frames hebben niet zo veel kleur en patroon variaties in vergelijking met de acetaat en rubberen glazen. Metalen frames komen meestal in eenvoudige kleuren zoals goud, zilver, zwart en blauw.
DE LENZEN
6. Hoe komt u erachter welke sterkte leesbril u nodig hebt
Wist u dat naarmate we ouder worden, onze vereiste leeskracht toeneemt? Onze ogen worden geleidelijk stijf rond de leeftijd van 35-45 jaar. Op dat moment kunnen we merken dat we het moeilijker krijgen om kleine tekstjes te lezen, vooral bij weinig licht. Bespaar uzelf de moeite en schaf in een vroeg stadium een leesbril aan - u zult er geen spijt van krijgen! De sterkte die u in het begin nodig hebt, begint meestal bij +1,0 en zal in de loop van de volgende 10-15 jaar langzaam toenemen. Voor de meesten van ons stabiliseert de sterkte zich rond +2,0 tot +2,50. Als u niet zeker bent van uw sterkte, kunt u onze indicatieve zichttest doen - die is snel en gemakkelijk! U kunt het vanuit het comfort van uw huis doen, en het is helemaal gratis.
*Als u nog geen eerder voorschrift had.
Doel
Wat voor bril heeft u nodig? Wilt u een bril die uw ogen beschermt tegen de zon, het blauwe licht van beeldschermen of wilt u een gloednieuwe leesbril? Bij Luxreaders kunt u kiezen uit zonnebrillen, blauw licht brillen en leesbrillen in verschillende stijlen. U kunt ze allemaal krijgen met uw specifieke sterkte-eisen, en als u het moeilijk vindt om maar één paar te kiezen, kunt u 3 paar krijgen voor €69.
Deens ontworpen leesbril
Designer Blauw licht brillen
Blauw licht brillen zijn een must have voor onze moderne levensstijl. Onze beeldschermbrillen zijn gemaakt om uw ogen te beschermen tegen het schadelijke blauwe licht dat van uw beeldschermen afkomt. U kunt ze krijgen zonder sterkte en gewoon genieten van de voordelen van de blauw licht filter, of met een lens sterkte die past bij uw persoonlijke behoefte. Onze blauw licht brillen zijn modern en gestroomlijnd, met een ruime keuze aan stijlen en kleuren.
Zonnebrillen
Een zonnebril is altijd een goed idee. Het is altijd belangrijk om uw ogen te beschermen tegen UV-blootstelling, en met een zonnebril van Luxreaders, kunt u ook uw uiterlijk verbeteren. Onze zonnebrillen zijn uitgerust met categorie 3 lenzen, wat de dekking is die u in de meeste zonnebrillen zult vinden, omdat het perfect is voor lichte omstandigheden, maar niet te donker voor half bewolkt weer. De lenzen zijn ook UV400 gecertificeerd, wat betekent dat ze u ogen beschermen tegen alle soorten UV-stralen en hogere eisen stellen dan de gebruikelijke CE-certificering.
Blog posts
Hoe uw bril schoonmaken
Als u uw bril met of zonder sterkte veel draagt, wordt hij natuurlijk vuil en wordt hij blootgesteld aan stof, vuil of zelfs de natuurelementen en kan hij zijn sporen achterlaten op uw designerbril. Een bril is een delicaat correctiemiddel of -accessoire en moet grondig worden gereinigd om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Maar hoe kunt u uw bril goed schoonmaken en wat moet u NIET doen?
Wat zijn UV-stralen en waarom zijn ze schadelijk voor de ogen?
Afgezien van het veroorzaken van huidschade, waar de meesten van ons waarschijnlijk al ervaring mee hebben of tenminste van gehoord hebben in de vorm van zonnebrand, kunnen UV-stralen ook schade aan onze ogen veroorzaken. Maar wat zijn UV-stralen precies en hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw ogen beschermt tegen de schade die ze veroorzaken?
Heb ik een bril nodig?
Hebt u vaak last van droge ogen of hoofdpijn wanneer u probeert te ontcijferen wat wazig is in uw zicht, of een voorwerp veraf of dichtbij is, bepaalt hoe duidelijk u het kunt zien? Hebt u zich afgevraagd waarom mijn ogen pijn doen als ik wakker word? Hebt u moeite om te ontcijferen wat er nu gebeurt in uw lievelingsboek, omdat u uw ogen voortdurend samenknijpt om moeilijk te kunnen lezen en u zich afvraagt wat dubbelzien veroorzaakt?