Ken het verschil: Blauw licht filter- en Computerbrillen

Blauw licht filter bril of computerbril - wat is het verschil?

Blauw licht filter brillen is een mooie term voor gewone brillen met een blauw licht coating. De coating werkt als een filter tegen blauw licht en beschermt de ogen tegen schadelijke lichtstralen. Computerbrillen daarentegen verwijst naar het vermogensbereik en het gebruik van de bril. Een computerbril is afgestemd op de afstand tussen jou en je computer. Dit is een andere sterkte dan je normale-, lees- of multifocale bril. Een blauw licht filter is een coating op je glazen wat het kunstlicht van je computer reduceert. Lees hieronder meer informatie over de intrigerende wereld van deze hightech lenzen:

Blauw licht filter brillen

Blauw licht filter, anti-blauw licht brillen, blauw licht brillen. Voor deze populaire brillen hebben we wel meerdere namen voor!

Je bent misschien niet bekend met het concept van blauw licht, maar het wordt een veelbesproken fenomeen met betrekking tot het nieuwe technologische tijdperk van schermtelecommunicatie. Blauw licht staat erom bekend dat het wordt uitgestraald door kunstmatige bronnen zoals onze elektronische schermen, telefoons, computers en zelfs led-lampen. Maar wist je dat het ook wordt uitgestraald door natuurlijke bronnen zoals de zon?

Waarom mijn ogen tegen blauw licht beschermen?

Blauwe lichtstralen hebben de kortste golflengten met de hoogste energie, wat betekent dat er meer energie aan het oog wordt afgegeven. Wanneer blauw licht door je ogen wordt geabsorbeerd, interpreteren je hersenen het als daglicht. Daarom denken je hersenen en de rest van het lichaam dat het tijd is om wakker te worden/zijn. Dit betekent dat het blauwe licht van schermen 's nachts als kunstmatig daglicht fungeert en jouw circadiane ritme en alle processen die daarmee gepaard gaan, verstoort.

's Nachts scheidt het lichaam een ​​hormoon af -bekend als melatonine, dat slaap bevordert en op specifieke momenten van de dag een reeks biologische processen in gang zet. Daarom wordt er 's nachts een specifiek signaal naar jouw hersenen gestuurd dat jouw lichaam vervolgens informeert om melatonine af te scheiden, waardoor je slaperig wordt.

De natuurlijke processen die verband houden met het contrast tussen dag en nacht, worden verstoord door kunstmatige lichtbronnen zoals blauw licht van onze schermen. Onderzoek toont aan dat langdurig slaapgebrek een negatief effect kan hebben op ons immuunsysteem, waardoor we vatbaarder worden voor ziekten zoals kanker en stijgende bloeddruk.


Hoe kan ik mijn ogen beschermen?

Terwijl de wereld zich technologisch blijft ontwikkelen, is het vrij duidelijk dat het moeilijk is om kunstlicht te vermijden. Het is een vast onderdeel geworden van ons dagelijks leven en is cruciaal voor ons werk en onze communicatie.

Er zijn echter actieve wijzigingen die we in onze routines kunnen aanbrengen om het probleem aan te pakken. Vermijd 's nachts felle verlichting en gebruik gedimd of zelfs rood licht, waardoor het minder waarschijnlijk is dat jouw circadiane ritme verandert en melatonine wordt onderdrukt.

Als je vaak vanaf een scherm werkt, kun je een blauw licht filter bril gebruiken. Draag deze als je achter jouw computer of met jouw smartphone zit, vooral 's avonds. Zorg goed voor jouw ogen, want ze helpen niet alleen jouw gezichtsvermogen, maar ook jouw algehele gezondheid, slaap en welzijn!


Computerbrillen

Een computerbril -ook wel bekend als beeldschermbril- is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm en alles daartussen. Dit maakt het makkelijker voor je ogen om te schakelen tussen je beeldscherm, objecten van ver weg of dichtbij. Zo hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid.

Bij het kiezen van de juiste computerbrillen is het belangrijk om met je dagelijkse werkzaamheden rekening te houden. Lees je bijvoorbeeld veel op een beeldscherm? Of wissel je vaak tussen kijken in de ruimte om je heen of op een beeldscherm?

Hieronder lees je meer over de 3 verschillende glastypes:

3 verschillende glastypes:

  • Computerbril met enkele sterkte: De computerbril met enkele sterkte is niet progressief, wat betekent dat ze op één gekozen afstand zijn ingesteld. Ze werken voor de meeste mensen die de hele dag op dezelfde plek of in ieder geval op dezelfde afstand zitten. ntspannen lezen en werken achter een beeldscherm, zonder vermoeidheidsverschijnselen.

  • Dichtbij progressief: Deze multikrachtige lenzen die speciaal zijn gemaakt voor werken op het scherm en voor het lezen van afstanden. De overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden is vloeiend. De bijna-progressieve is perfect als je de optimale computeraanpassingen wilt, omdat de hele lens de perfecte sterke punten heeft voor jouw werkstation. Ze zijn de beste keuze voor afstanden tot 1,5 meter en leesafstand onder computerlenzen.

  • Mid-range multifocale brillenglazen: Deze brillenglazen zijn voor degenen die wat meer flexibiliteit in het bereik willen. Je ziet duidelijk op jouw scherm en tot 4 meter vooruit. Omdat de afstandssterktes ruimte innemen in de lenzen, compromis je met de kwaliteit van het nabije zicht, maar ze werken goed voor dynamische werkgewoonten. Goed en breed zicht tot ongeveer 4 meter afstand, met een vloeiende, comfortabele overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden. Ideaal voor bijvoorbeeld kantoorwerk, bij vergaderingen en presentaties.

Heb je een vraag hierover? Bij Luxreaders kun je blauw licht filter brillen kopen met of zonder sterkte. Als je onze bril voor de computer wilt gebruiken, kun je jouw bril-recept voor computerafstand gebruiken en de door jou gewenste sterkte bestellen. Je kunt altijd contact opnemen via onze chat box(rechts onderin) of via onze e-mail hallo@luxreaders.nl als je vragen hebt.