De geschiedenis van de pilotenbril

De geschiedenis van de pilotenbril

Met de recente release van de nieuwe top gun film, hebben piloten brillen, die geleidelijk aan weer populairder zijn geworden, hun verdiende spotlight gekregen. Deze zonnebrillen met metalen montuur zijn al populair sinds de jaren ‘40 en genieten nog steeds hun faam vanwege hun functionaliteit en gedurfde stijl. Maar behalve dat ze de gezichten van vele beroemdheden hebben omlijst, hebben deze pilotenzonnebrillen ook een interessante geschiedenis gehad.
Vind de perfecte zonnebril

Vind de perfecte zonnebril

De lente is aangebroken en de zomer nadert snel. Een koud drankje aan de rand van het water en een warm zomerbriesje. Klinkt dat goed? Natuurlijk, maar vergeet niet een stijlvolle zonnebril, die een must-have is op een mooie, zonnige zomerdag. Ze beschermen niet alleen uw ogen en verminderen rimpels, maar ze maken ook deel uit van uw outfit! 

Brillentrends 2022

Brillentrends 2022

Het gevoel van pas geknipt haar of een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. U kent vast het goede gevoel van een geweldige, vernieuwde look! Heeft u er al eens over nagedacht hoe een bril met een vierkant montuur, een ronde metalen bril of misschien een bril met helder montuur ook uw look zou kunnen veranderen? Misschien vraagt u zich af, wat is de huidige brillentrend? Geen zorgen, Luxreaders heeft het antwoord op de brillentrend in 2022.

Brillen op een duurzame manier

Brillen op een duurzame manier

Wij zijn op weg naar een duurzame toekomst. Wij streven ernaar ons deel te doen om de negatieve impact op onze planeet te verminderen. Een belangrijk element is te communiceren en te zorgen voor betrokkenheid van de werknemers.

6 tips om online het perfecte montuur voor uw bril te vinden

6 tips om online het perfecte montuur voor uw bril te vinden

Bij het kiezen van een bril zijn de mogelijkheden eindeloos, en u kunt zich overweldigd voelen door alle keuzemogelijkheden. We zullen alles met u doornemen, van het kiezen van een geschikt montuur en de juiste glazen tot waar u aan moet denken voordat u tot aankoop overgaat. Lees verder voor meer informatie.

Wat is blauw licht

Wat is blauw licht

Zonlicht is de meest belangrijkste bron van blauw licht, maar met het digitale van nu is onze blootstelling aan blauw licht drastisch toegenomen en worden we ons eindelijk meer bewust van de manier waarop onze digitale schermen ons negatief beïnvloeden. Gelukkig heeft de kennis en het bewustzijn ons eindelijk bereikt, en zijn we klaar om prioriteit te geven aan de behoeften van onze gezondheid.

Frederik Thiele: Een man met een passie voor leesbrillen - Luxreaders.be

Frederik Thiele: Un homme visionnaire

Frederik Thiele aurait pu naitre avec une paire de lunettes sur le nez. Alors qu’il vendait encore des lunettes dans sa boutique de l’aéroport de Copenhague, une idée surprenante lui est venue...
Presbyopie: Ouderdomsverziendheid - Luxreaders.be

La presbytie : L'hypermétropie liée à l'âge

Vous avez l’impression d’avoir de plus en plus de difficulté à lire les textes écrits en petit et ça vous demande beaucoup plus d’effort qu’auparavant ? Alors, il est temps d’accompagner vos yeux, afin de retrouver un bonne vue sans effort. La presbytie concerne la plupart des personnes âgées de 40 à 50 ans, elle apparait avec l’âge. En savoir plus.
10 Mythes over ogen en brillen - Luxreaders.be

10 mythes autour des yeux, fact checking

« Porter des lunettes avec la mauvaise correction abime les yeux », « Toutes les lunettes de soleil vous protègent du soleil » et « Manger des carottes améliore la vue » sont quelques-uns des mythes les plus répandus concernant les yeux et les lunettes. Mais sont-ils vrais ?
Ken het verschil: Blauwlicht- en Computerbrillen - Luxreaders.be

Connaissez-vous la différence entre les lunettes anti-lumière bleue et lunettes de repos

Les "lunettes anti-lumière bleue" est un terme générique pour désigner des verres ordinaires dotés d'un revêtement anti-lumière bleue. Ce revêtement agit comme un filtre contre la lumière bleue et protège les yeux des rayons lumineux nocifs. En savoir plus.